Så här begränsar du mobildata på iPhone och iPad
Du bör begränsa mobildata på din iPhone eller iPad när du har ett begränsat dataabonnemang, använder telefonen vid roaming eller lämnar över den till ditt barn. När det här alternativet är aktiverat hindrar databegränsningar användare från att göra ändringar i inställningarna för mobildata från Kontrollcenter. Med allt detta sagt, låt oss gå vidare och kolla hur du begränsar mobildata med begränsningar för iOS 16.
Innan vi börjar, se till att du har ställt in skärmtid på din iPhone eller iPad.
Beroende på ditt val, aktivera eller inaktivera alternativet Mobildata från Kontrollcenter. Efter att ha aktiverat Begränsningar kommer detta att vara nedtonat (och därmed kan barn/andra personer inte ändra det).
Hur man begränsar mobildata med skärmtid på iPhone och iPad
- Öppna Inställningar och tryck på Skärmtid.
Tryck på Begränsningar för innehåll/integritet.
Aktivera Innehålls- och sekretessbegränsningar på nästa skärm, om inte redan gjort det. Ange lösenordet för skärmtid om du blir tillfrågad.
Under TILLÅT ÄNDRINGAR trycker du på Ändringar av mobildata och väljer Tillåt inte.
Öppna nu kontrollcentret (genom att svepa nedåt från det övre högra hörnet på iPhone med Face ID och svepa uppåt från botten av skärmen på iPhone med hemknappen). Du kommer att se att du inte kan trycka och göra ändringar i mobildataikonen.
Detta gör jobbet när du ger din iPhone till ett barn eller någon som inte är tekniskt kunnig. Men du eller vem som helst kan alltid gå till appen Inställningar och göra ändringar (aktivera eller inaktivera) i inställningarna för mobildata.
Men om du vill begränsa mobildata helt för en viss app kan du stänga av mobildata för en specifik app.
Signerar ut...
Jag hoppas att du lärde dig hur du använder mobildata på ett klokt sätt på din iPhone. Se bara till att inte glömma ditt lösenord för skärmtid.
Slutligen, förutom att helt begränsa mobildata, kan du välja att aktivera Low Data Mode. Detta hjälper dig att spara mobil- och Wi-Fi-data om du har ett begränsat abonnemang. Det gör det genom att begränsa eller stänga av vissa funktioner som uppdatering av bakgrundsappar, synkronisering, några stora säkerhetskopior, etc.
Kolla in nästa:
- Snabb lösning! Misslyckades iPhone Cellular-uppdateringen?
- 8 tips för att öka mobildatahastigheten på iPhone
- Hur man sparar batteri på iPhone
- Rensa historik och webbplatsdata nedtonade i Safari på iPhone




