Hur man gömmer ett Instagram-inlägg utan att radera det
Dölj dem från andra istället för att radera dem.
Att posta på Instagram är coolt och roligt. Men inte allt innehåll du lägger upp förtjänar en plats på din profil hela tiden. Ja, att ta bort sådana inlägg är alltid ett alternativ, men det kan finnas gånger då du vill dölja ett inlägg från din profil utan att ta bort det permanent. På så sätt kan du ta tillbaka dem senare om behovet uppstår.
Fortsätt läsa för att lära dig hur du döljer ett Instagram-inlägg på din iPhone och återställer det senare.
Förstå Instagram’s sekretess och dölja funktioner
Instagram erbjuder flera sätt att kontrollera synligheten av inlägg på din profil, där radering och arkivering är de mest användbara alternativen. Även om du kanske tror att radering av ett inlägg från din Instagram-profil innebär att det är borta för alltid, så förblir inlägget sparat i Nyligen raderat under de kommande 30 dagarna efter att du har raderat det och kan hämtas inom den angivna perioden. Men när 30-dagarsperioden är över kan du inte återställa inlägget.
Å andra sidan, när du arkiverar ett Instagram-inlägg, döljer det från din profil och lagrar det privat så att du kan återställa det i framtiden. När du återställer ett Instagram-inlägg behålls alla gilla-markeringar, kommentarer och delningar på inlägget vid återställningen.
Förvirrad över när man ska använda vilket alternativ? Detta bör hjälpa:
- Arkivera ett Instagram-inlägg om du vill städa upp din profil tillfälligt utan att förlora engagemang.
- Ta bort ditt Instagram-inlägg om du inte längre vill ha det och inte planerar att återställa det i framtiden.
Hur man döljer Instagram-inlägg utan att ta bort dem
Din Instagram-profil inkluderar två typer av inlägg: de som du har delat själv och de som du har blivit taggad i. Båda är synliga för dina följare, men du kan dölja dem från din profil om du föredrar det. Dessa instruktioner gäller Instagram-appen för iPhone och Android.
Arkivera inlägg på Instagram
Även om Instagram automatiskt arkiverar dina berättelser efter 24-timmarsfönstret, måste du manuellt arkivera inlägg om du vill dölja dem.
- Öppna Instagram-appen på din iPhone och gå till din profil.
Hitta inlägget du vill arkivera, tryck och håll det, och välj Arkivera från den pop-up meny som dyker upp.
När det är klart kommer inlägget att döljas från din profil.
Vid vilket tillfälle som helst, om du vill återställa det, följ dessa steg:
- Tryck på hamburgermenyn (tre horisontella linjer) i det övre högra hörnet av din profilflik för att komma åt sidan Inställningar och aktivitet.
Bläddra till avsnittet Hur du använder Instagram och välj Arkiv.
- Nu, tryck på Arkivet för berättelser nedrullningsmenyn högst upp och välj Arkivet för inlägg från menyn.
-
Tryck och håll ner inlägget du vill återställa och välj alternativet Visa på profil från menyn för att återställa det.
Dölja taggade inlägg från din Instagram-profil
När någon taggar dig i ett foto eller video på Instagram, visas det automatiskt i avsnittet Taggade inlägg på din profil. Medan taggade inlägg är bra för att dela minnen, kan du vilja dölja vissa inlägg, eftersom de kanske inte stämmer överens med din personliga eller ditt varumärkesbild. Följ dessa steg för att göra detta:
- Gå till din Instagram profil och tryck på ikonen för Taggade Inlägg.
Öppna det taggade inlägget du vill dölja och tryck på trepunktsknappen uppe till höger.
Välj Inläggsalternativ i popup-menyn och välj alternativet Göm från min profil.
Om du vill förhindra att framtida taggar visas automatiskt kan du aktivera alternativet Godkänn taggar manuellt:
- Gå till din Instagram-profil och gå till sidan för Inställningar och Aktivitet.
- Välj Taggar och omnämnanden under avsnittet Hur andra kan interagera med dig.
- Slå på Manuellt godkänna taggar.
På det här sättet kommer taggade inlägg endast att visas på din profil om du godkänner dem först. Härifrån kan du också se dina godkända och väntande taggförfrågningar.
Hur man döljer Instagram-inlägg från vissa personer
Även om du kan dölja dina Instagram-berättelser från specifika individer, är det inte möjligt med Instagram-inlägg. Du kan dock använda funktionen Nära vänner för att ställa in inläggets synlighet till en specifik grupp följare. Men kom ihåg att du endast kan ställa in publiken till Nära vänner-funktionen när du skapar ett nytt inlägg och inte för redan befintliga inlägg på din profil.
Följ dessa steg för att uppdatera din lista med nära vänner:
- Gå till Inställningar och aktivitet sidan.
- Tryck på Nära vänner under Vem kan se ditt innehåll.
Nu, välj de användare du vill inkludera i din närstående vänner lista och tryck på Klart.
Nu när du har skapat din lista med nära vänner kan du ställa in publikens inställning för det nya inlägget till nära vänner när du publicerar. Det här är vad du behöver göra.
- Tryck på + knappen för att skapa ett nytt inlägg.
- Välj de foton eller videor du vill publicera och tryck på Nästa.
- Gör de nödvändiga ändringarna i ditt inlägg och tryck på Nästa knappen.
- Nästa, tryck på Publik, välj Nära Vänner och tryck på Klart.
Slutligen, tryck på Dela knappen.
Inlägget kommer att visas på din profil med en nära vänner-badge över det, och endast du och dina användare på listan över nära vänner kan se det.
Hur man blockerar användare på Instagram
Att arkivera eller ställa in din inläggspublik på Nära vänner gör en bra jobb, men varför göra vissa ändringar i ditt flöde bara för att hålla några användare på avstånd? Du kan istället blockera sådana användare. Ja, att blockera kan resultera i en kall reaktion i verkliga livet, men det kommer att hjälpa dig att använda Instagram med lugn och ro, då dina inlägg är dolda för den oönskade publiken.
Det är enkelt att blockera en användare på Instagram:
- Gå till Instagramprofilen för användaren du vill blockera.
- Tryck på de tre prickarna i övre högra hörnet och välj alternativet Blockera.
- När du blir ombedd att bekräfta, tryck på Blockera i bekräftelseboxen.
Notera: Om du inte vill blockera en användare kan du istället göra ditt konto privat. på det här sättet kan bara följare som du godkänner se dina inlägg.
Vanliga frågor
Kan jag dölja ett inlägg för vissa följare?
Nej, du kan inte dölja ett inlägg från specifika följare på Instagram. Vad du kan göra istället är att ställa in publiken på Nära vänner när du postar, men utesluta de specifika följarna från listan över Nära vänner.
Kommer dolda inlägg fortfarande att visas i hashtags eller Utforska?
Nej, ett inlägg kommer inte att visas i hashtags eller på Explore-sidan när du döljer det.
Kan jag hämta ett inlägg efter att ha raderat det istället för att arkivera det?
Du kan återhämta ett inlägg inom 30 dagar efter att du har raderat det. För att göra det, gå till din Instagram-profil, tryck på hamburgerknappen och gå till Din aktivitet > Nyligen raderat och välj det inlägg du vill återställa.
Avslutande tankar…
Instagrams arkiveringsfunktion är det bästa sättet att dölja inlägg utan att ta bort dem. Den ger dig flexibilitet att återställa dem när som helst, inte bara inom 30 dagar, och ger dig bättre kontroll över estetik på ditt Instagram-flöde genom att låta dig dölja inlägg som inte passar bra.
Har du några andra frågor relaterade till Instagram? Låt oss veta i kommentarerna.
Missa inte detta:
- Hur man hittar trendande ljud på Instagram och blir viral
- Hur man laddar ner Instagram reels på iPhone
- Hur man rensar Instagram-cache på iPhone







